Bouw nieuw kantoor Dow Terneuzen feestelijk gestart

Vandaag werd de officiele aftrap gegeven voor de bouw van het nieuwe kantoor van Dow Terneuzen.

Benelux, Terneuzen - september 18, 2017 - Vandaag werd de officiele aftrap gegeven voor de bouw van het nieuwe kantoor van Dow Terneuzen. Burgemeester van Terneuzen Jan Lonink en twee topfunctionarissen van Dow verrichten de feestelijke openingshandeling. Die bestond uit het inmetselen van een tijdcapsule, waarop alle aanwezigen een toekomstboodschap hadden geschreven. Het nieuwe kantoor biedt vanaf eind volgend jaar plaats aan 1.000 medewerkers en is een belangrijke impuls voor het Maintenance Value Park en de regio.

Ceremonie eerste steenlegging
Anton van Beek, President Dow Benelux, gaf de aftrap voor de feestelijke start van de bouwwerkzaamheden. Hij sprak van een uniek project voor zowel Dow als Zeeland. “Het is voor het eerst sinds de vestiging van ons bedrijf hier in de jaren zestig dat Dow zo’n inconisch gebouw op deze locatie neerzet”. Vervolgens gingen Heinz Haller, President Dow Europe, Middle East, Africa and India en Neldes Hovestad, Vice President Dow Benelux dieper in op de meerwaarde van het nieuwe kantoor voor Dow internationaal. Burgemeester Jan Lonink sprak enkele woorden over het belang voor de regio, waarna Erik de Bruyn, algemeen directeur Bouwbedrijf Cordeel meer vertelde over het gebouw en het bouwproject zelf.

De starthandeling bestond uit het inmetselen van een tijdcapsule, waarop alle aanwezigen hun toekomstvisie op de rol van chemie in de toekomst hadden geschreven. Burgemeester Jan Lonink, Peter Holicki (Senior Vice President Operations Dow) en Heinz Haller knipten de linten door waarmee de tijdcapsule aan een hijskraan bevestigd was om vervolgens gezamenlijk het beton in de speciaal gecreëerde bouwput te gieten .

Markant landschapselement
Het nieuwe Dow kantoor wordt gebouwd op het recentelijk geopende Maintenance Value Park in Terneuzen en komt vlak naast de ingang van de Westerscheldetunnel te liggen. Daar zal het vanaf eind volgend jaar een markant herkenningspunt in het Zeeuws-Vlaamse landschap vormen. Datzelfde landschap is overigens een belangrijk element in het gebouw zelf. De aardse kleuren van de Zeeuwse klei tot het blauw van de Westerschelde vormen een centraal element in de architectuur.

Het kantoor wordt gebouwd volgens de nieuwste maatstaven op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. De manier waarop het gebouw wordt ingericht stimuleert een efficiente samenwerking in een open werkomgeving.

Impuls voor de regio
Het nieuwe kantoor gaat plaats bieden aan zo´n 1.000 medewerkers en anticipeert daarmee op de groei van het aantal banen, met name bij het Service Center van Dow. Het Dow Service Center biedt verschillende diensten voor heel Dow Europa, bijvoorbeeld op het gebied van Finance, Customer Service en Supply Chain Management. Ook worden veel kantoorfuncties, waarvan de medewerkers momenteel verspreid zitten over meerdere gebouwen op en buiten het Dow Industriepark, samengevoegd. De nieuwbouw vormt een belangrijke impuls voor het Maintence Value Park (MVP) en de regio. Het MVP richt zich op het ontwikkelen, ontsluiten en verspreiden van kennis en services gericht op het onderhoud in de procesindustrie en onderhoudstechnologie.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik van Oosten, afdeling Public Affairs, Dow Benelux B.V., via 0115-673367.